Om oss

Fotomobil ble til for å gjøre mobilen til et fullverdig kamera og inspirere vanlige folk, hobbyfotografer, profesjonelle fotografer, instagrammere, bloggere, bestemødre og filmskapere til å være kreative og spontane, komme seg ut og oppleve, ha det gøy og ta vakre bilder.

Jo bedre mobilkameraene blir, jo mer får man igjen for å sette på et skikkelig objektiv eller bruke en stabilisator som lar deg filme med kirurgisk presisjon.

Vi i Fotomobil vil alltid være først med å bringe det beste fotoutstyret hjem til lille Norge – produkter du kan putte i lomma og sette på mobilen når du blir inspirert, ser noe kult eller er sammen med de du er glad i.

Vi er til for vanlige folk som vil ta mobilbildene til å nytt nivå,
fotografer og filmskapere som vil være spontane og kreative uten et trillebårlass med utstyr,
bloggere som vil gi bildene sine et mer profesjonelt uttrykk
og alle andre som vil gjøre det morsommere og mer spennende å ta bilder med mobilen.

Det beste kameraet er det du har med deg.
I dag betyr det mobilen, pluss et lite objektiv som gjør den til en fotomobil.

mobil + objektiv = fotomobil

Menneskene bak

Moment lens for iPhone | Sandmarc lens for iPhone

Henrik fikk ideen til Fotomobil da han stod på en parkeringsplass i Costa Rica og kikket opp i et tre. I treet satt visstnok et dovendyr, og på parkeringsplassen stod derfor et titalls turister (inkl. Henrik) med hver sin mobiltelefon og zoomet febrilsk med fingertuppene sine mot mobilskjermen. Det hjalp ikke stort – dovendyret forble en kornete flekk oppi treet.

Plutselig kom en guide som stilte opp en teleskop-kikkert på parkeringsplassen. Etter hvert holdt han mobilen sin inntil kikkerten. Henrik gikk bort for å sjekke hva han drev med, og ble nesten sjokkert da han så at guiden hadde tatt et nærbilde av dovendyret gjennom kikkerten. Var det mulig? Tydeligvis!

Moralen ble at uansett hvor bra mobilkameraene blir så vil de alltid ha visse begrensninger fordi de samtidig skal være så små som mulig. På parkeringsplassen ble dette veldig tydelig. Mobilkameraene hadde blitt så bra at folk tydeligvis hadde lagt igjen speilreflekskameraene hjemme, men de var dessverre ikke bra nok til å sikre et fint bilde av dovendyret oppi treet. Henrik bestemte seg for å starte en virksomhet dedikert til å gjøre mobilen til et fullverdig kamera!

Mobilfotografene | NRK | Marco Villabrille

Marco er fotomobil.no sitt faglige alibi. Han er fotograf både av utdanning og av yrke, og brennende engasjert i mobilfoto og de kreative mulighetene som skapes ved at vi alltid har et mobilkamera med oss.

Marco er kjent fra TV-serien Mobilfotografene på NRK og tilbyr også kurs innen mobilfotografering. Les mer om kursene hans på mobilfotografen.no!